Higjiena dhe shëndeti

Dec 4.2016

Higjiena jo e mirë është një nga shkaktarët më të mëdhenj të vdekjeve në botë: më së shumti preken gratë, fëmijët e të moshuarit.

• 663 milionë njerëz në botë ende nuk kanë qasje në ujë të pastër e të pijshëm.
• Çdo ditë, rreth 900 fëmijë vdesin nën moshën pesë vjeçare nga sëmundje që vijnë nga uji i papastër dhe higjiena e jo e mirë.
• Ekzistojnë 46 vende në botë në të cilat gjysma e popullsisë nuk ka qasje në higjienën publike.